ЧЛЕНОВЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ЖУРИ НА VIZAR 2018

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

арх. Данте Бенини

Данте Бенини започва своето професионално обучение във Венеция, под ръководството на Карло Скарпа, продължава в Англия, а после и в Бразилия, където през 1979 г. се дипломира като архитект от Федералния университет на Бразилия, като ученик на Оскар Нимайер.

През 1978 г. работи като гост архитект в офиса на Франк О. Гери в Санта Моника – Калифорния. Създава „Dante Benini Ingex Архитектура“ с офиси в Сао Паоло (Бразилия), а след това и в Милано (Италия). През 1997 г. арх. Бенини основава студиото „Dante O. Benini & Partners Architects“, което той и до момента ръководи. Работи съвместно с Франк О. Гери, Ричард Майер, Аруп, Даниел Либескинд и много други.

 

арх. Хенриет Вамберг

Хенриет  завършва архитектура в Кралската Датска академия за изящни изкуства, където е учил нейния партньор и ментор арх. Ян Гейл. След образованието си по архитектура изучава градско планиране в института на Ян Гейл. 

Работата и в студио Гейл зпаочва през 2000-та година. Хенриет става един от основните партньори в Гейл и ръководи редица големи проекти. Нейната работа е фокусирана върху градските трансформации. Като страстен привърженик на идеите и работата на Ян Гейл, работи, за да предаде знанията от "Градовете за хората", като насърчава и развива начинът, по който хората могат да подобрят градовете, в който живеят.

 

Борина Андрю

Борина Андрю  завършва специалност Изкуство (Ecole du Louvre), специалност Международни отношения (Sciences-Po) и литература и Комуникация (Сорбона), след което се занимава с журналистика, издателската дейност и организира различни културни мисии за Френското министерство на външните работи.

През последните девет години тя развива присъствието на Wilmotte & Associés SA в стратегически локации - Италия, Великобритания, Бразилия, Русия, Украйна и Китай като допринася за разпространението на работата на Жан-Мишел Вилмот по света.
Wilmotte & Associés SA е основана през 1975 г. в Париж и днес има над 200 служители в офиси във Франция, Италия, Бразилия, както и Обединеното Кралство.

Мартин Аарц

Мартин Аарц  е ръководител на Департамента за градско планиране, жилищно строителство и трафик (dS + V) на град Ротердам.От 1984 г. той участва в развитието на центъра на Ротердам, отговаря за градската визия на града и програмата за градско планиране.

В неговата работа се засягат теми като изменението на климата, полиценртичните градове (метрополитена Ротердам / Хага) и прилагането на градската визия. Мартин Аарц е преподавател в Академията по архитектура в Ротердам, Технологичния университет в Делфт и Холандския институт по жилищно строителство и планиране. Редактирал и участвал като съавтор в следните публикации: Живот в града (1987), 50 години реконструкция (1995г.), ускоряване на Ротердам, Stad in Versnelling (2000) и Rotterdam, High-Rise City (2001).

арх. Анета Булант-Каменова

Анета Булант-Каменова  завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия и по-късно е преподавател там. През 1981 г. арх. Каменова се установява във Виена където специализира в Техническия университет. Приета я за член на Камарата на австрийските архитекти и остава да работи в Австрия.

Първата си награда получава през 1982-ра за участието си в авторския екип на мащабен скулптурен мемориал в чест на 1300-годишнината на България. През 1990 г. арх. Каменова открива първото си самостоятелно проектантско бюро, а 6 години по-късно започва работа със своя съпруг - арх. Клаус Вайлцер. Днес двамата са прочути с уникалните си стъклени конструкции, изцяло без метални връзки. В основата на работата на арх. Каменова е нейната философия, че архитектурата трябва да се вписва в околния свят, без да му се натрапва.

Тиери Опикофер

Тиери Опикофер
 учи право в Женевския университет и Журналистика в Женева и Лозана. На 22 годишна възраст, той става най-младият редактор на външната политика на страната в главния журналист "La Suisse" в Женева. От 1987 г. е главен редактор и / или сътрудник на много швейцарски и френски вестници и списания, пишещи за политиката, икономиката и социалните въпроси.
През 1993 г. специализира в областта на недвижимите имоти, строителството и архитектурата и стартира ежеседмично вестникарски вестник "Tout l'Immobilier", който днес е основната медия в френско-швейцарската Швейцария в тази област с повече от 160 000 копия всяка седмица , Тиери е избран за федерален президент на Cobaty 2014, международна федерация на професионалисти в областта на недвижимите имоти, строителството и градоустройството, със седалище в Париж.

Карл-Ерик Норрман

Карл-Ерик Норрман  е основател (2002 г.) и генерален секретар на Европейския културен парламент (ECP), единственият общоевропейски форум за културни личности от всички сектори на изкуството.